Selasa, 13 Mei 2014

Jar and label ?

Hari ini cuti tapi semua orang dalam rumah ni busy. Kakak kata dia ada banyak homework. Lepas sarapan terus buat homework. Tuan Besar pula sibuk siapkan slide presentation untuk esok. Haish...program hari nak ke rumah kawan terpaksa tangguhkan. 

Alang-alang tak jadi ke rumah kawan, saya mengerjakan botol rempah saya. Buat label. Bab-bab label ni, saya selalu guna mesin label. Cepat dan pantas...(tapikan sebenarnya leceh nak design dan gunting mengunting kalau buat label sendiri!). Kalau mahu dapat idea pasal label mungkin boleh rujuk blog ini, Blog Yana. Rajin dan taiko bab-bab label ni.


Ini label yang selalu saya gunakan. Senang. Saya pernah buat entry pasal susun atur rempah. Kalau nak tengok boleh rujuk kat sini.


Sepagi duduk reka templates. Duduk menumpang di bilik kakak dek kerana Tuan Besar gunakan meja. Akhirnya siap juga. Guna kertas yang memancar-mancar cahayanya. Glitter meh.



Gunting dengan gunting sahaja. 


Tampalkan pada botol rempah.


Close up sikit.


Ini keadaan laci rempah saya sekarang. Dulu-dulu ada botol sedikit sahaja.Nah, itu sahaja projek saya hari ini.

12 ulasan:

  1. comel...........

    blog sy : http://mummydaddynsi.blogspot.com/

    BalasPadam
  2. glitter n glamarous gitteewww =))

    p/s assalam sis. lama tak jumpa :)

    BalasPadam
  3. Sekali sekala nak glamour juga. Rindu ker...hehe

    BalasPadam
  4. rajinnya...
    memang cantik tersusun.

    BalasPadam
  5. alahai kak..cantik kemas bersih lagi tersusun... suka lah nengok bende2 macam ni.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Geng susun atur suka 'yg teratur dan tersusun'....

      Padam
  6. comeiiii nyer!! tesusun je sume.

    Salam singgah & Salam perkenalan =)

    BalasPadam
  7. kemasnyerr..
    salam perkenalan.
    http://ddiamondvitshop.blogspot.com

    BalasPadam